8 enkle tips til organisering på kjøkkenet

Har det blitt litt kaos i hyller, skuffer og skap på kjøkkenet? Et organisert og ryddig kjøkken gjør hverdagen mer effektiv, og gir ro i sjela. Åpen oppbevaring på kjøkkenet er både trendy og praktisk, men det krever litt mer orden og organisering for at det ikke skal se rotete og uoversiktlig ut. Her finner du 8 enkle tips for å holde god orden på kjøkkenet, som egner seg like godt for åpne hyller, skuffer og skap.

1. La fine og praktiske glasskrukker stå fremme


Glasskrukker med lokk kan brukes til oppbevaring av mange forskjellige matvarer, samtidig som de er praktiske til forvelling og annen langtidsoppbevaring. Du ser straks hva krukken inneholder og hvor mye du har igjen. Sett sammen fine glasskrukker med moderne detaljer i gull i forskjellige størrelser. Det er både appetittlig og dekorativt.

2. Velg noen få farger


Åpne hyller kan fort bli overfylte og se rotete ut. For å skape orden for øyet hjelper det å holde seg til noen få farger på det som skal få stå fremme. Velg ut noen farger du liker og la de samme fargene gjentas i hyllene – dette skaper balanse og er mer behagelig å se på. 

 

3. Ikke la åpne hyller bli overfylte


Ikke stapp for mye inn på kjøkkenhyllene dine. La det være plass til litt luft – dette er mer behagelig for øynene, og skaper en bedre atmosfære på kjøkkenet ditt. Dette gjelder forøvrig for både skuffer og skap, selvom det kan være fristende å fylle opp til randen. Begynner det å bli litt vel fullt kan det være et tegn på at det er på tide å rydde!

4. Lek deg med teksturer og materialer


La krukker, kurver og bokser med harde overflater som glass, plast og metall bli myknet opp i selskap med kjøkkentekstiler, kurver av filt, og skjærebrett av tre. Forskjellige teksturer, og en miks av forskjellige materialer, skaper kontraster og gir deg rom for variasjon på det du vil ha i hyllene.

 

5. Ha skjærefjøler i tre synlig


En god skjærefjøl er et helt essensielt verktøy når du lager mat. Samtidig er tre et materiale som gir både varme og tekstur til ethvert kjøkken. Sett skjærebrett i forskjellige former sammen til en gruppe. La dem stå fremme på benken, i dine åpne kjøkkenhyller, eller heng dem på en krok på veggen.

6. Hold orden i kjøleskapet


Ingen liker å kaste mat, men dessverre kaster norske husholdninger alt for mye mat i løpet av et år. Gjennomsiktige plastbokser, som f.eks. Smartstore hjelper deg å holde orden i kjøleskapet. Bruk for eksempel én boks for frukt og én for grønt, én for pålegg, og én for kjøtt- og meieriprodukter. Det blir lettere å holde oversikt over hva som må fylles på, og hva som står i fare for å gå ut på dato. 

 

7. Enkel fornyelse med nye tekstiler


Du fornyer enkelt kjøkkenet ditt ved å bytte ut stolputer, løpere og spisebrikker. Da kan du kanskje gi utbrukte kjøkkenhåndklær, grytelapper og kluter en hvilepause i samme slengen? Disse er gjerne godt synlig på kjøkkenet. Et knirkefritt tips for en moderne oppdatering er derfor å bytte ut kjøkkentekstilene med noen freshe nyheter i sesongens farger.

8. Men, hva med alle disse småtingene?


Når du gjør en opprydding blir det alltid noen udefinerte småting igjen til slutt – hva gjør du med disse? Metallkurver kan brukes til å samle mindre ting, som for eksempel krydder eller en gruppe med mindre bokser i en åpen hylle. Dette gir deg raskt oversikt over hva du har når du leter etter den ene lille krukken med laurbærblad, og det gir også et mer ryddig og rolig uttrykk.