Hjertekake med bringebærkrem

En helt enkel sjokoladekake blir en fin kjærlighetserklæring om du steker den i hjerteform. Perfekt til dager som morsdag og Alle hjerters dag.

Ingredienser

120 gr. smør
1 dl. Kremfløte
3 stk egg
2 ½ dl sukker
3 dl hvetemel
3 ss kakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt

Bringebærkrem
150 gr. rørte frosne bringebær
3 dl. Kremfløte
1 ss sukker

Ostekrem
90g romtemperert smør, 230g melis, 300g kremost naturell, 1 ts. Vaniljesukker og 1 knivsodd rød gelefarge/ pulverfarge (for å få rosa farge)

Slik gjør du det

Sett ovnen på 180 °C. Smør en hjerteform. Smelt smør og hell i fløte. Pisk eggene med sukker til eggedosis. Visp inn smeltet smør og fløte. Bland sammen hvetemel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt, og sikt blandingen gradvis inn i røren. Rør til en jevn og glatt røre.

Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 35-40 minutter, eller til en kakenål kommer ut ren. La kaken avkjøle seg i formen i 20 minutter, og hvelv den så ut på en rist. Avkjøl helt. 
La frosne rørte bringebær tine noe, men det er best om de fremdeles er halvfrosne når du blander dem med kremen. Pisk kremfløte med sukker til stiv krem, og vend inn bærene. Hvis du ikke rører mye får du en marmorert krem. Del kakebunnen i 2 lag. Fordel kremen mellom lagene. Lag rosa ostekrem, og sprøyt rosemønster utenpå hele kaken.