Vanlige spørsmål og svar om levende lys

Her får du svarene på de vanligste spørmålene rundt levende lys

1.Lyset mitt renner. Hva gjør jeg?
Påse at lyset ikke står i trekk eller i nærheten av varmekilder. På kubbelys er det viktig å trimme kantene. Sørg for at lyset står rett.

2.Jeg er ikke fornøyd med lysene jeg har kjøpt hos dere. Hvordan kan jeg reklamere på lys? 
Vi har 100% fornøydgaranti på våre lys, det vil si at du kan levere tilbake lys du ikke er fornøyd med og bytte de inn i nye lys eller få pengene tilbake. Her kan du lese mer om vår lysgaranti

3. Hvordan kan man unngå at lyset soter? 
Pass på å holde veken til ca. 1 cm under hele lysets levetid. Sørg for at lyset ikke står i trekk - hvis flammen blafrer vil dette føre til mer soting enn nødvendig. 

4.Bør jeg sette lyset på et lysfat?
Ja, du må alltid bruke en egnet lysholder eller et lysfat som tåler varme. Dette gjelder også for lys som kommer ferdig i glass, eller andre beholdere.  

5.Hvor tett kan lysene mine stå? 
Vi anbefaler å ha 10 cm mellom lysene for å unngå for høy varmeutvikling. I en lykt er det spesielt viktig å tenke på avstand og antall lys inne i lykten, i forhold til størrelsen på lykten. 

6.Hva bør jeg tenke på angående lyssikkerhet?
Forlat aldri et levende lys, og påse at det står utenfor rekkevidde for barn og dyr. Sett deg inn i lysenes brukerveiledning for sikkerhetens skyld.

7.Jeg har varmepumpe – hvor bør jeg plassere lysene mine?
Lysene bør ikke stå i umiddelbar nærhet av trekken fra varmepumpen. Varmepumper påvirker sirkulasjonen av luften i rommet, sørg for at du setter lys steder der flammen ikke blafrer. 

8.Har det noe å si hvordan lysholder jeg bruker til lysene?
Ja, det har stor betydning. Alle lys må stå på et brannsikkert underlag eller i en egnet lysholder. Det er viktig at lysene får nok luft for å unngå overtenning og soting. 

9.Hvordan kan jeg sørge for at lysene brenner lenge og pent? 
For å få mest mulig glede av dine lys så anbefaler vi å følge brukerveiledningen som vi har laget. Da vil lysene brenne lenge, jevnt og sote mindre. 

10.Jeg kjøper helst telys i klar kopp. Er det noe spesielt jeg må tenke på? 
Ja, telys i plastkopp må ikke brukes i metallbelagte lysholdere, da metall leder varme og det blir for høy varmeutvikling. Det er også viktig å påse at veken står midtstilt i koppen og at veken er rett, dette er for å unngå at veken lener seg mot plastkanten. 

11.Lyset brenner skjevt, hvordan kan jeg unngå dette?
Påse at lyset ikke står i trekk eller i nærheten av varmekilder. På kubbelys er det viktig å trimme kantene. Sørg for at lyset står rett.

12.Jeg opplever at lyset smelter fort og ujevnt i lyktene mine. Er det noe jeg gjør feil?
I en lykt vil temperaturen stige når stearinlyset tennes. Vi anbefaler derfor rustikke lys i lykter, da de er produsert for å tåle en høyere temperatur. I mindre glasslykter anbefaler vi telys i høy kopp.