Tips för ett lyckat barnkalas

Att arrangera barnkalas kan för många vara utmanande. Hur många ska man bjuda? Vilka aktiviteter ska man ha? Vad ska man bjuda på? Vi tipsar om allt du behöver för ett lyckat kalas!

Tips för ett lyckat barnkalas

Hur länge ska barnkalaset vara?

Några timmar är en lagom maxgräns för ett barnkalas och för de allra minsta räcker en timme. Det är passande att lägga kalaset på lördag eller söndag förmiddag, eller på en vanlig vardag efter dagis eller skola. Ta hänsyn till barnens kvällsrutiner och ha inte kalaset för sent på kvällen.

Kalasbordet - gör det enkelt

När många barn samlas för att äta kan det fort bli lite grisigt . Ett bra tips är att duka bordet så praktiskt som möjligt och använda engångsbestick och tillbehör som kan kastas efteråt. Papperstallrikar, plastmuggar, plastbestick och några färgglada servetter räcker. Barnets favorit Disney-figur, favoritdjur, favoritfärg eller favorittema på tallrikar, muggar och servetter är ett säkert kort. Med en pappersduk som underlag på bordet, kan du bara samla allt som ska kastas på duken och sedan lätt dra ihop och lyfta av den i ett svep. Snabbt och enkelt!

Dekorering

Massa färger är viktigt! Om det är ett temakalas (Disney-figurer, pirater, prinsessor osv) kan alla bestick, tallrikar, muggar och glas gå i samma tema. Sugrör, muffinsformar och servetter kan ha samma tema eller färger. Pappersduken på bordet kan vara vit, och som en del av underhållningen kan en av lekarna vara en ritlek, där barnen får tuschpennor och kan måla direkt på duken. Ett annat praktiskt alternativ är en vaxduk Den kan användas vid flera tillfällen och är enkel att torka av. Vimplar, flaggor, serpentiner och uppblåsta ballonger i flera färger skapar en riktig kalasstämning, häng upp dem i taket, på ytterdörren, lägg på bord och överallt där det finns plats.

Heliumballonger till barnkalas?

Ja, det är möjligt! Heliumballonger har blivit riktigt populärt. Det finns set som innehåller ballonger och heliumtank, vilket gör att du snabbt och enkelt kan fylla ballongerna och dekorera med för att senare dela ut som present till gästerna.

Mat och dricka på barnkalas

Bjuder du på pizza eller korv med bröd, kanske båda delar, då är succén ett faktum. Är du av den kreativa typen, kan pizzasnurror och grillspett med korv eller köttbullar vara bra idéer. Barnkalas ska bjuda på godsaker! Glass, tårta och muffins är efterrättsklassiker som alltid funkar! Var proaktiv och kom ihåg att fråga om allergier och annat som måste tas hänsyn till.

Glöm inte godispåsen! Ta hjälp av barnen till att hitta godis som alla gillar och stoppa lite i varje påse, eller köp färdiga småpåsar. Tänk på att godisklubbor och spring är en dålig kombination.

Lekar på barnkalas

Lekar på barnkalas är ett måste. Det är smart att planera några lekar innan kalaset. Fiskdammen är en populär klassiker där alla får napp. Skattjakt eller hela havet stormar är andra populära lekar. Skattjakt kräver lite planering eftersom «skatterna» måste gömmas innan barnen kommer. Vilka lekar som ska lekas beror på vilken ålder gästerna på kalaset har och om det ska vara inomhus- eller utomhuslekar. Några förslag på lekar är klassiska «Björnen sover», «denna ring den ska vandra» och «sätta svansen på grisen».

Det säkraste är att fråga födelsedagsbarnet som är expert på vilka lekar som vill lekas.

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.Name}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}