Smarta tips för förvaring

Många saker på liten yta kan snabbt bli rörigt, men det är förvånansvärt hur mycket som får plats med smart förvaring. Här får du smarta tips på förvaring i studentlyan eller till den lilla lägenheten.

Smarta tips för förvaring

Förvaring under trappan

Har du en trappa i bostaden kan du använda tomrummet under trappan till förvaring. Sätt upp hyllor och köp dekorativa boxar som du kan stapla på varandra intill väggen under trappan.

Här hittar du allt av förvaring!

Förvaring i korgar och boxar

Korgar och boxar kan användas till vadsomhelst i alla rum. Ovanpå skåp, i skåp, på hyllor eller under sängen. Man kan aldrig ha för många korgar och boxar. Korgar med samma bredd och olika höjder maximerar dessutom förvaringen i en liten entré.

Förvaring i lådor under bänkar och skåp

Under bänkar och skåp finns det ofta outnyttjad plats. Med hjulförsedda förvaringsboxar utnyttjas platsen till förvaring. 

Här hittar du fina plastlådor til barnrum och annan förvaring!

Använd väggarna!

Nycklar, mobil och plånbok behöver inte trängas i en låda. Använd nyckelskåp, väggfickor eller små boxar som kan hängas på väggen. Utnyttja väggarna till förvaring och frigör plats i lådor och skåp till andra saker.

Handdukshängare på väggen

En stege tar upp minimalt med golvyta i ett litet badrum, och passar utmärkt för att hänga upp handdukar på.

Utnyttja hela väggen till förvaring

Utnyttja hela väggplatsen från golv till tak när hyllor eller skåp placeras. Se till att använda höjden, här finns det mycket plats att utnyttja.

Hyllor till förvaring av dokument

Förvaring i det lilla kan göra stor skillnad hemma. En dokumenthylla skapar system på hemmakontoret och i studentlyan. Ja, vi tänker på de små hyllorna till dokument som står på skrivbordet. Enkelt och praktiskt.

Köp möbler som även kan användas till förvaring

Med få kvadratmeter, kan en möbel med flera funktioner vara lösningen. Många sängar har "egna rum" under madrassen där extra täcken, överkast och sängkläder kan förvaras. Har du inte några extra täcken eller kuddar att stuva undan så kan platsen kanske användas till kläder och plädar istället.

Förvaring av knivar

Små kök med få förvaringsutrymmen är en klassisk utmaning för trångbodda. Kom ihåg att köksknivar inte mår bra av att ligga i en låda med andra knivar. Förvara knivarna på väggen med läckra knivmagneter istället. Knivarna håller sig bättre och platsen på väggen utnyttjas.

Utnyttja utrymmet mellan skåp och vägg

Har du ett tomrum mellan garderoben och väggen, kan du fylla det med hyllor. Detta är ett bekant problem för alla med snedtak, men det utrymmet passar perfekt för förvaring.

Förvaring under snedtak

När vi ändå snackar om snedtak. Utnyttja platsen under snedtaket till låga hyllor eller skåp som får plats där taket är som lägst. Hittar du inte tillräckligt låga hyllor och skåp, tipsar vi om att kika in på möbelbutikernas barnavdelning. Här finns ofta fina, neutrala möbler som är mycket mindre än vanlig hyllor och skåp.

Göm undan i hyllor

Genom att dölja fullproppade hyllor blir det mindre rörigt. En del nödvändiga prylar är inte alltid lika dekorativa. Dölj hyllor bakom draperier. Använd gardiner, lamellgardiner eller panelgardiner.

Hänga upp kläder

Bor du i en lägenhet som har några år på nacken så kan det hända att du har synliga vattenledningar längs väggen. Häng upp kläder på galgar och häng dem på rören. En rolig och kreativ lösning för att utnyttja utrymmet till förvaring.

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.Name}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}