Sällskapslekar för vuxna

Klart att vuxna ska leka, det är ju så kul! Lekar sätter fart på i sort sett vilken fest eller tillställning som helst och funkar som en bra isbrytare. Lek lite och locka fram skratt, skön stämning och komiska situationer.

Sällskapslekar för vuxna

Här kommer tips på lekar för vuxna med barnasinnet kvar:

Hur ser jag ut?

Dela in festdeltagarna i par, gärna man och kvinna tillsammans. Paret står med rygg mot rygg. Paren ska ge en så korrekt beskrivning av varandra som möjligt, utan att se varandra. Deskrivningen ska innehålla både utseende och kläder. Den del av paret som ger den bästa beskrivningen, vinner.

Vad är det du känner?

Till den här roliga leken behöver du en sjal, olika matvaror och en lekledare.

En deltagare åt gången får ögonbindel. Den som är lekledare lägger fram matvaror eller andra saker på ett bord. Ett bra tips är att skära upp frukt och annat som kan vara lite läskigt att ta på. Den som har ögonbindel ska exempelvis sticka ner ett finger i en apelsin och gissa vad det är. Man får en poäng för varje riktigt svar. Den som får flest poäng har vunnit.

Äta – sjunga – blåsa

Leken kräver kex, ballonger och en lekledare.

Placera ett kex och en ballong framför varje deltagare. Alla måste komma överens om vilken sång som ska sjungas. Välj gärna en skojig variant, för att locka fram lite extra skratt runt bordet. När lekledaren ger startsignal, ska deltagarna hugga in på kexet. När kexet är uppätet ska sången sjungas, en och en. Efter sången ska ballongen blåsas upp. Den som först får ballongen att smälla har vunnit.

Ritstafett

Antal deltagare: ca 6 personer i varje lag.

Rekvisita: Lappar med rituppgifter, måste göras innan festen.

Placera lagen så långt från varandra som möjligt i rummet, lagen ska helst inte höra varandra så bra. Utnämn en lekledare som håller ordning på lapparna med rituppgifterna. Förste man från varje lag hämtar en lapp, går tillbaka till sitt lag och börjar rita. De andra i samma lag ska gissa vad som ritas, den som ritar får inte avslöja något - endast skaka på huvudet till felgissningar. Den i laget som gissar rätt, hämtar en lapp hos lekledaren, och så fortsätter leken. Det laget som först blir klara med alla uppgifterna har vunnit.

Rit lek

Du behöver papper och pennor.

Dela in deltagarna i passande lag och dela ut papper och penna till lagen. Skicka en person från varje lag till lekledaren, en och en, och lekledaren viskar en person, sång, land, djur eller annat. Alla går tillbaka till sina lag och ritar det som viskats på pappret. Lagkamraterna ska gissa motivet. När någon har gissat rätt går en ny person till lekledaren som okejar ritningen och delar ut en ny viskning. Håll på tills alla i gruppen har ritat minst en gång var. Första laget som genomför alla uppgifter, vinner.

20 frågor

En person tänker på en känd person, men berättar inte för någon av de andra deltagarna. De andra gästerna ställer frågor för att klura ut vem personen är. Frågorna får bara besvaras med ja och nej- "är du en man", "är du svensk" osv. Den som gissar vem personen är, vinner. Precis som namnet på leken avslöjar så är maxantalet på frågorna 20, om man inte har klurat ut vem personen är innan det så är rundan över och ingen blir korad till vinnare.

Bordsplacering

 

Bordsplacering kan vara en lite utmanande uppgift, speciellt om det finns gäster som inte känner varandra sedan tidigare. Det finns lekfulla sätt att ordna bordsplaceringen på, som kan göras när gästerna har kommit.

Här är några roliga sätt.

Askungen

Be alla kvinnor att ta av en av sina skor, och lägg skorna i en plastsäck. Värden går sedan runt till alla män och ber dem ta en sko var ur påsen. Ägaren till skon blir deras bordsdam.

Barnfoto

I inbjudan, givetvis i god tid innan festen, ber man gästerna om att skicka en bild på sig själva som barn. På festen blir gästerna tilldelade en bild var och ska sedan hitta sin bordsdam/-herre genom att hitta personen på bilden. En solklar icebreaker som lockar fram skratt och roliga samtal.

Flera lektips:

{{ item.Data.CampaignBannerText }}
{{item.Data.Description || item.Data.Name}}

{{item.Data.Brand || " "}}

{{item.Data.Name}}

{{item.Data.MainAttribute || " "}}

{{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}

{{item.Data.CampaignPrice.Amount | number : 2}} {{item.Data.OriginalPrice.Amount | number : 2}}