Ljustips: Blockljus

Blockljus är en ständig favorit för många. Vi har mängder av ljus med varierande egenskaper som alla är anpassade för olika användningsområden. Välj din favorit bland våra blockljus; klassiskt, rustik, självsläckande och 100% stearin.

Ljustips: Blockljus

Klassisk

Klassiska blockljus med lång brinntid till ett bra pris. Finns alltid i säsongens aktuella färger, titta här!

Rustik

Genomfärgat ljus som håller formen. Tål högre temperaturer och passar därför speciellt bra i lyktor. Se vårt utbud här!

Självsläckande

 

En variant av rustikljus även kallad “Safe candle” med patenterad vekhållare som gör att ljuset släcks innan det har brunnit ner. Här hittar du dom.

100% stearin

Stearin är en förnybar råvara. Stearinljus har hög smältpunkt och brinner med torr vax. Var noga med att trimma veken. Se våra ljus här!

Se även alla våra fina blockljus med dekor här.

Tre goda tips till perfekta blockljus:

1: Blockljus som brinner i en hållare med för liten öppning gör att ljuset får för lite luft. Toppen av blockljuset bör vara 2/3 högre än cylindern. Om du har blockljus som står lägre än det, kan det leda till att det osar och blir sotigt. Dessutom kan ljusmassan bli för varm - och den kan smälta och börja rinna.

2: Om man gillar tjocka blockljus upplever man ofta att det blir ett stort hål i mitten runt veken. Den vanligaste orsaken till detta är att man bränner ljuset under för kort tid i flera omgångar. Se därför till att ljuset brinner ända tills vek-gropen är fylld av flytande ljusmassa.

3: Om ditt blockljus har för höga kanter, ska du försiktigt skära bort överflödig ljusmassa med en skarp kniv, spara 0,5 till 1 cm ljusmassa runt den flytande stearinen. Har du behov av att placera blockljusen högre upp i hållaren, kan det vara smart att ha lite sand i botten.

Nille har ljusgaranti! Läs mer om vad det betyder för dig som kund.