Ansikts-målning till Halloween

Oavsett om du ska klä ut dig till zombie eller sjöjungfru på halloween, är ansiktsmålning eller smink vägen till den coolaste helheten! Vi har samlat några tips till hur du fixar den läskigaste sminkningen, och trixen som gör att sminket inte rinner bort innan kvällen är över.

Ansikts-målning till Halloween

Använd det du har till ansiktsmålning

Om du inte har ansiktsmålning nära till hands, eller om du inte planerar att spendera timmar på Halloween sminkningen, är den enklaste lösningen att använda ögonskugga för att lägga ljusare färger. De flesta har ögonskugga liggandes, eller har en mamma eller syster med stort förråd.

Du kan använda ögonskuggan som den är, eller blanda den med foundation för att jämna ut färgen i ansiktet. Då får du en effekt som inte ser lika extrem ut som om du skulle ha använt ansiktsmålning. Passar perfekt om du vill se zombie- eller spökblek ut, men vill undvika att bli helt vit. Eller om du vill använda en ljusblå eller grön färg som underlag.

Man kan också använda talkpuder för att skapa en blek effekt. Detta är också något många har liggande i badrumsskåpet.

Vad ska du klä ut dig till? Här hittar du alla våra dräkter!

Oljebaserat- eller vattenbaserad ansiktsfärg

Ska du gå «all in» på Halloween makeupen, kan du använda riktig ansiktsmålning för att skapa läskiga och snygga effekter. Vi rekommenderar oljebaserad ansiktsfärg när du ska sminka en större yta, eftersom den är enklare att applicera, blanda och ger ett hållbart resultat. Vattenbaserad ansiktsfärg kan användas till detaljerna i sminkningen, måla direkt på huden med en pensel. Begränsa dig inte till en produkt! Du kan kombinera ansiktsfärg med vanligt smink om delar av ansiktet ska se lite mer naturligt ut medan andra delar ska sminkas mer extremt.

Hur appliceras ansiktsfärgen?

Börja med att lägga en bas. Använd antingen vanligt smink eller någon av de ovannämnda ansiktsfärgerna. Använd gärna en svamp för att få ett jämnt resultat på en större yta. Lägg på ansiktsfärgen lite i taget och applicera mer om det behövs. Lägg skugga först och sedan linjer över efter att första lagret har torkat, så får du en naturligare sminkning.

För att skapa skarpa linjer med ansiktsfärgen tar du lite vatten på en liten sminkborste eller pensel, pressa ihop med fingrarna, och doppa den i färgen. Vill du inte ha fullt så skarpa linjer kan du använda lite mer vatten och inte pressa ihop håren på sminkborsten, eller använd en större borste.

Testa all ansiktsfärg på handen eller litet område i ansiktet innan du lägger på stora mängder, speciellt om du har känslig hy.

Kolla in alle våra härlige Halloween-produkter här!

Sår och specialeffekter

Sår eller ärr som känns helt verkliga är lagom äckligt och läskigt på Halloween. För att lyckas med det, är den enklaste och billigaste lösningen att använda latex. Det förvånansvärt enkelt att använda som en del av ansiktssminkningen. Lägg tunna lager med latex direkt på huden och bygg upp gradvis. Täck sedan med över med foundation eller ansiktsfärg. Använd gärna en hårfön för att torka mellan varje lager. När allt har torkat använder du en pincett eller liknande för att göra själva "såret", genom att öppna latexen på mitten och riva upp lite av "huden". Avsluta med teaterblod, och täck latexen med foundation för att det ska se lite mer naturligt ut, eller med ansiktsfärg om resten av ansiktet också ska täckas. Kom ihåg att lägga puder på det översta lagret för att göra det mindre klibbigt och enklare att jobba med.

Ta bort ansiktsfärgen

När kvällen är över och sminket ska av, så rekommenderar vi inte att du använder vatten. För att undvika viss frustration och att sminket inte försvinner så kan du använda sminkborttagning, aniksservetter eller matolja. Matoljan löser upp den fetare typen ansiktsfärg, och är dessutom fuktgivande för huden. För att ta bort latex, använd oljebaserad sminkborttagning och vadd eller trasor med varmt vatten. Riv inte av den, då kan huden bli skadad.

Hoppas att du får en lagom skrämmande Halloween!

Dela gärna dina bilder av Halloween-sminkningen med #nillehalloween på Instagram.

Happy Halloween och trevlig allhelgonahelg!