Strikket påskehare

Denne søte, strikkede kaninen lager du enkelt selv. Følg oppskrift under og straks har du en morsom liten påskehare!

Garnforbruk: Fritidsull, 1 nøste, farge: 732 + restegarn (sort, hvitt og rosa). I tillegg vil du trenge litt bomull.
Strikkepinne: liten rundpinne nr. 5

Slik gjør du:
Bilde 1)
Legg opp 35 masker på rundpinne nr. 5. *Strikk en pinne rett og en pinne vrang*, slik at du får glatt strikk på den ene siden av arbeidet. Gjenta fra *-* til arbeidet ditt har blitt kvadratisk, fell så av alle maskene. Fest alle løse tråer.


Bilde 2)
Bruk en stoppenål for å sy sammen arbeidet ditt til en liten kanin. Benytt samme garn som du har strikket kaninen i og sett på en stoppenål. Sy en trekant på arbeidet som anvist på tegningen. Start ca på midten av arbeidet.


Bilde 3)
Del 1 og 3 vil danne ørene, del 2 vil danne hodet, mens del 4 blir kroppen.


Bilde 4)
Når trekanten er ferdig sydd, drar du forsiktig i tråden og fyller hodedelen med bomull. Lukk del 2 (hodet), og fest trådene. Pass på at glattsiden av arbeidet ditt kommer ut.


Bilde 5)
Sy deretter sammen ryggen på del 4 og fyll denne med bomull, eventuelt kan du lage en liten «rissekk» og legge i bunnen av kaninen slik at den står stødig.


Bilde 6)
Sy til slutt sammen bunnen av kaninen.


Benytt litt sort garn for å sy øyne på kaninen og litt rosa for å sy nesen. Tre så sort garn gjennom nesen for å lage værhår. Avslutt med å lage en liten hvit dusk som du syr på som hale.

Du kan selvsagt også lage din personlige vri på kaninen, enten du gir den en liten sløyfe rundt halsen på hodet eller benytter andre farger.

NLL-14283_2.jpg

Se vårt utvalg av nøster og strikkepinner

Se også: Strikk deg kluter