Det søte livs bakefavoritter hos Nille

Kristine Ilstad står bak Norges største bakeblogg Det søte liv. Dette er et kakeparadis av de sjeldne med over 4000 herlige oppskrifter; fristelser til alle livets små og store øyeblikk. Vi møtte Kristine som gladelig delte sine aller beste tips for hvordan du kan lykkes med å skape ekstra god og lun julestemning med god julebakst, og også et enkelt og alltid vellykket gavetips.

De fineste juleøyeblikkene starter med julebakingen

Et stort smil møter oss da vi møter Kristine til en hyggelig frokost i Oslo. Det kommer tidlig frem et brennende engasjement, dedikasjon og entusiasme for baking, og vi lar oss rive med. Og med mange enkle triks er dette noe alle kan få til.

Nå er det endelig jul, og det er herlig å fylle kjøkkenet med varm krydderduft. Lekre, myke muffins med pepperkakesmak gir definitivt en deilig julestemning. «Du kan enten lage de helt enkle ved å bare strø dem med melisdryss, eller du kan lage litt mer fancy cupcake-varianter med ostekremtopping, melisdryss og liten pepperkake», sier Kristine.

Se mer inspirasjon til julebakingen

 

Produkter: Trefjøl 299,90 kr, Rundt trefat fra Nille 149,90 kr, Mel- og melissikt 69,90 kr

Produkter: 6 stk sprøytetipper med tilhørende kobling 99,90 kr; Sprøyteposer 69,90 kr

Her har Kristine brukt den runde, glatte sprøytetippen foran, men de stjerneformede til høyre kan også brukes. Det fine med den hvite kobleren er at du kan skifte sprøytetipp underveis mens du pynter uten å måtte skifte sprøytepose.

Se også: Saftig krydderkake til jul

Tips til pepperkakebaking

Når du skal lage pepperkaker, kan du enten kjøpe ferdig deig eller følge den nydelige oppskriften på Det søte liv. «For å få tynne nok pepperkaker, er det lurt å bruke kjevle med silikonbelegg, så unngår du at deigen kleber seg til kjevlen», tipser Kristine.

   

Produkter: Silikonkjevle fra Nille, 149,90 kr; 3D utstikker fra Nille 39,90 kr; Mønsterkjevle fra Nille 169,90 kr

Pepperkakehjerte i vinduet til jul gir god julestemning. Hos Nille har de store, fine hjerteformer som er godt egnet, men husk å lage stort nok hull i pepperkakehjertet før steking, slik at du fått tredd en tråd gjennom til opphenging. Supersøte pepperkakeformer til å henge på kopper og glass er populære, særlig hvis depyntes med melisglasur – gjerne myyye melisglasur, da blir de ekstra gode. Og sett gjerne farge på glasuren.

Se også: Slik lager du julestemning i vinduet

Produkter: Utstikkere til kopp fra Nille 34,90 kr

Det perfekte gavetipset som slår an hos alle

Kristine har et enkelt og fint gavetips nå i juletiden. Spiselige gaver er noe alle setter pris på både til jul, men også ellers. Bruk gjerne en søt kakeboks med bånd rundt – så enkelt og så hyggelig både å gi bort og å få. Nille har mange fine kakebokser å velge mellom, så her finner du garantert noe som passer for deg eller den du ønsker å gi gave til. 

Dette er den perfekte venninne- eller vertinnegave. Det kan også være hjemmelaget konfekt eller andre kaker.

Se også: Supergode julegavetips til 100,-, 200,- og 300,-

 

Produkter: Kakeboks fra Nille 189,90 kr; Glasskrukke 3 størrelser fra Nille fra 99,90 kr; Hjertekakeboks fra Nille 49,90 kr

Fine bakeøyeblikk med familien

«Hvis du vil lage pepperkakemuffins med barn, kan jeg anbefale det koselige bakesettet for barn som du finner hos Nille. Her er det noen kjempefine utstikkere og dessuten supersøte silikonformer med pepperkakemotiv», sier Kristine. 

Kristine elsker glasur på pepperkakene, og se så fint det blir når du pynter med pepperkake på koppen.

   

Noe som er veldig in i år er tinnsoldater. Dette går igjen på kakebokser og figurer i markedet nå, men hvorfor ikke også tøff pepperkaketinnsoldat? Eller en yndig ballerina?

Se også: Herlig julesinspirasjon til alle hjemmets rom

 

Det er nesten uendelig med muligheter på utstikkerfronten, så vær gjerne kreativ; det er gøy for barna også.

Se også: Bli med på årets morsomste julekalender

  

Eller hva med 3D-pepperkaker? Ferdige sett for å lage disse finner du på Nille. 

Det søte livs bakefavoritter

Vi er stolte av å ha et samarbeid med Kristine og Det søte liv. Kristine er støtt og stadig hos Nille, og vi spurte om hun hadde noen favoritter; «Ååå, det er jo så mye fint, så det ikke lett å velge» sier Kristine. «Jeg må jo si jeg elsker alt med farger, spesielt rødt og rosa. Og ikke minst hjerter; det er jo liksom varemerket til Det søte liv». Og her er noen av favorittene:

   
Produkter: Mønsterkjevle 169,90; Silver etasjefat 249,90, stor og lite juletre; Liten kakeboks med ruter 49,90; Glasskrukke 199,90 og 299,90

   
Produkter: Slikkepotter fra Nille 69,90; Kakepoststempel fra Nille 99,90; Kakeutstikker Familien Peppersen 79,90

 

Vi håper du lar deg friste til å skape stemningsfulle øyeblikk med bakedag sammen med de du er glad i.

Se flere gode tilbud til deg som medlem finner du her

 

For oppskrifter og flere baketips, følg Kristine på www.detsoteliv.no <3